Cara Menyembuhkan / Menghilangkan Kelemumur Kulit Kepala Dalam 12 Jam (Sebelum Tidur)

Cara Menyembuhkan / Menghilangkan Kelemumur Kulit Kepala Dalam 12 Jam (Sebelum Tidur)

Menghilangkan Kelemumur Kulit Kepala Dalam 12 Jam (Sebelum Tidur), Jika anda seperti saya, anda telah mencuba untuk menyembuhkan kelemumur anda selama bertahun-tahun. Saya mempunyai kelemumur sekurang-kurangnya separuh hayat saya dan ia bermula tidak lama selepas saya mencapai akil baligh. Kehamilan dan penyusuan susu ibu menjadikannya lebih teruk. Ini dia rawatan sampingan untuk merawat kelemumur

Saya cuba mencuci setiap hari, menggunakan Head & Shoulders, menggunakan cuka sari apel, telur, susu, jus lemon, anda nama itu … tidak ada yang berkesan. Saya tidak begitu mahu dimasukkan bahan kimia keras ke dalam rambut saya, jadi saya terus menangguhkan berjumpa pakar dematologi.

Tetapi, saya telah sampai ke tahap bahawa walaupun calar sedikit boleh mengeluarkan darah dan pada hari yang teruk, saya boleh mendapat kepingan sebesar separuh kuku saya. Saya juga mendapati bahawa saya kadang-kadang mempunyai kelemumur kening! Terkait : Ketahui Punca Dan Cara Untuk Hilangkan Kerak Dan Kuping Di Kepala Bayi

Saya terdesak untuk beberapa penawar ajaib, walaupun saya sangat meragui ada apa-apa perkara seperti itu. Kemudian saya tersandung pada penyelesaian, secara tidak sengaja. Pada masa itu, saya cuba untuk membuang beberapa telur kutu yang diberikan oleh anak-anak perempuan kesayangan saya selepas membawa mereka pulang dari pusat jagaan.

BACA JUGA :  Apakah Antara Punca Kelemumur Biasa?

Minyak Kelapa Yang Harus Anda Gunakan Untuk Kawalan Kelemumur?

Apabila memilih minyak kelapa, sebaiknya cari yang tidak ditapis, dara dan organik. Ini menjamin bahawa minyak kelapa adalah semula jadi yang mungkin dan enzim serta nutrien belum disingkirkan oleh haba yang tinggi atau pembuatan. Terkait : Menghilangkan Kelemumur Dengan Barangan Di Dapur Rumah Anda

Salah satu yang terbaik ialah Minyak Kelapa Artisana yang merupakan salah satu yang paling semula jadi yang anda boleh dapatkan dan harga yang berpatutan juga. Anda juga boleh membelinya dalam sachet berasingan jika anda tidak fikir anda akan menggunakannya dengan banyak; walaupun minyak kelapa mempunyai jangka hayat yang panjang, ia boleh mula menjadi tidak sedap selepas 1-4 tahun, bergantung pada cara anda menyimpannya dan kekerapan ia berubah suhu.

BACA JUGA :  Atasi Masalah Kelemumur Dengan Garam

Cara Menghilangkan Kelemumur dalam 12 Jam

Walaupun saya menyebut dua bahan, anda boleh menggunakan satu jika anda mahu. Bahan kedua boleh membantu mengekalkan kulit kepala yang bersih lebih lama, walaupun. Jadi, tanpa berlengah lagi, inilah dua bahan utama untuk resepi kelemumur saya.

Bahan Utama untuk Resipi Kelemumur Saya

  • Minyak kelapa Minyak
  • pokok
  • teh Penutup pancuran (pilihan)

Kaedah:

  1. Pergi ke tempat di mana minyak tidak akan menyebabkan terlalu banyak kucar-kacir. Anda mungkin mahu melakukan ini di atas singki atau di bilik mandi.
  2. Cairkan minyak kelapa di tangan anda (hanya mengambil masa beberapa saat) atau pada kulit kepala anda.
  3. Urut minyak kelapa ke rambut anda, dengan matlamat utama mengurutnya ke setiap inci kulit kepala anda. Jika anda mempunyai rambut lebat yang panjang, anda mungkin ingin membelahnya di beberapa tempat untuk memudahkan akses ke kulit kepala anda. Anda boleh menggunakan jari anda seperti sikat untuk membantu menyebarkan minyak melalui rambut anda dan ke dalam kulit kepala anda.
  4. Letakkan topi mandi di kepala anda dan tidur.
  5. Pada waktu pagi, letakkan syampu di tangan anda dan campurkan dalam 1-2 titis minyak pokok teh. Kemudian syampu rambut anda seperti biasa, memberikan kulit kepala anda urutan yang baik. Basuh syampu.
  6. Anda sudah selesai! Tunggu sehingga rambut anda kering dan lihat bagaimana rupa dan rasa kulit kepala anda. Sebagai kesan sampingan yang hebat, rambut anda juga akan menjadi lebih berkilat dan sutera.
  7. Ulang setiap bulan atau mengikut keperluan.
BACA JUGA :  Makanan Ini Boleh Menimbulkan Kelemumur Di Kepala

Bagaimana Ia Berfungsi Hilangkan Kelemumur

Minyak kelapa adalah pelembab dan anti-kulat dan juga kaya dengan Vitamin E. Minyak pokok teh juga merupakan agen anti-kulat. Kelemumur selalunya disebabkan oleh tindak balas atau pembentukan kulat seperti yis yang dipanggil malassezia. Kedua-dua pokok teh dan kelapa melawan pertumbuhan berlebihan dan minyak kelapa juga melembapkan dan menyembuhkan kulit.

Idea : Bella