Resepi Buko Mangga Sedap Lemak Manis

Resepi Buko Mangga Sedap Lemak Manis  – Saya berkongsi bahan-bahan untuk hidangan mangga-buko hari ini. Seseorang telah meminta cara membuatnya, jadi saya akan berkongsi dengan anda di bawah.

Resepi Viral – sago [email protected] mangga

mangga lily
cream cheese
fresh milk
sagu putih
biji selasih
agar agar mangga
gula
susu pekat
susu cair
sunquick
lemon

Buko Mangga Bahan2

Membuat sagu mangga sama dengan resepi saya.

1) Sebiji mangga masak, 3 cawan susu penuh krim, 3 cawan air masak, dan 3 sudu besar gula kasar semuanya diperlukan untuk membuat hidangan mangga ini., 150 gram keju krim, jus lemon, 1/2 cawan susu cair, 1/2 susu pekat. Kisar semua bahan.

2) 1. Masak sagu dan tapis kanji sebelum sejuk.2. Pati akan dikeluarkan dari sagu dan lebih mudah untuk dimasak.

3) Rendam biji selasih dalam air sehingga kembang.

4) Untuk membuat jus mangga, campurkan 8 gram serbuk agar-agar dengan buah. kemudian tapis serat untuk mendapatkan jus asli. 5 sudu besar gula sahaja yang anda perlukan untuk membuat resipi ini. 4 cawan air. 1 sudu besar sunquick mangga.  1 sudu besar oren sunquick mendidih di atas dapur sehingga pekat.

5) potong dadu buah mangga

6) Masukkan semua bahan ke dalam bekas dan potong mengikut kreativiti anda. Kemudian persembahan hendaklah mengikut keutamaan anda.

p/s: Lily Gold dan Mangga adalah yang paling manis. Pastikan mangga betul-betul masak untuk mendapatkan mangga yang paling manis.
.
Saya meletakkan mangga di dalam peti sejuk untuk menyejukkan supaya ia boleh dimakan segar. Saya sentiasa berdoa agar semua ahli Mahn beroleh rezeki seluas lautan biru. – Sedap, Pekat & Likat, Resipi Buko Mangga Paling Mudah